Duik de geschiedenis in

Scholen

De Hollandse Waterlinies zijn een goed bewaard geheim en er valt van alles te ontdekken en te beleven. Want hoe werkte zo'n waterlinie nu eigenlijk en hoe leefden de soldaten op de forten? Allemaal spannende verhalen waar we kinderen graag in meenemen en ze zelf op ontdekkingstocht laten gaan.

Lespakket in ontwikkeling

We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw lespakket voor leerlingen van groep 6 en 7 van het basisonderwijs. Een voorproefje van dit lespakket is te vinden op de website van KunstCentraal. Vanaf het schooljaar 2024-2025 is het lespakket beschikbaar in onze eigen nieuwe omgeving en zal het lespakket breed uitgezet worden. Heb je nu al interesse om volgend jaar het lespakket te gebruiken in de klas? Laat het ons vast weten via: sitebureau@hollandsewaterlinies.nl

Wil je nu al met de kinderen aan de slag en het verhaal en de geheimen leren kennen van de Hollandse Waterlinies. Kijk dan naar de Klokhuis aflevering, speel het spel, luister naar de podcast of kijk op de speciaal voor kids pagina

  • Klokhuis

    Klokhuis

    Klokhuis heeft een aflevering gemaakt over de Hollandse Waterlinies. Duik samen met Tirsa in de geschiedenis en de werking van de Hollandse Waterlinies, zou ze het droog houden? Kijk de Klokhuis aflevering en ontdek het spannende verhaal van water als bondgenoot. 

    Bekijk de Klokhuis aflevering

  • Potje Hollandse Waterlinies

    Potje Hollandse Waterlinies

    Potje Hollandse Waterlinies speel je als ganzenbord. Voor het spel heb je nodig één dobbelsteen en voor elke speler een pion. Tijdens het spel leer je van alles over het leven op een fort en de werking van de Hollandse Waterlinies. Pak de dobbelsteen en speel het spel.

    Download het spel

  • Geheim Water podcast

    Geheim Water podcast

    Geheim Water is een 8D podcast over het belang van het water in het verleden, heden en de toekomst van Nederland. De rol van de waterschappen en van de waterlinies daarin. Sluit je ogen, zet je koptelefoon op en stap in een andere wereld!

    Beluister de podcast

UNESCO Werelderfgoed in het onderwijs

Het belangrijkste doel van het Werelderfgoedverdrag is het doorgeven van al het uitzonderlijke Werelderfgoed aan de volgende generatie. Het is dan ook belangrijk om de jeugd al vroeg te betrekken bij het Werelderfgoed en dan met name het Werelderfgoed in Nederland. Speciaal daarvoor heeft Stichting Werelderfgoed Nederland verschillende lespakketen ontwikkeld voor verschillende leerjaren. Nieuw is het lespakket voor kleuters en de nieuwsbegrip lessen voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Ook zijn er lessen voor het MBO en de onderbouw van de middelbare school. Lees alles daarover in de wegwijzer.